Želimo surađivati

U srijedu 6. travnja 2016. Odsjek za prevoditeljstvo Filozofskoga fakulteta u Ljubljani održao je svoj već četvrti Dan karijera na kojemu je sudjelovao i Iolar.

Događaju u Slovenskoj gospodarskoj komori nazočilo je oko 40 studenata i postdiplomanata. Izlaganja je održalo šest ustanova i prevoditeljskih agencija.

Iolar već godinama uspješno razvija veze sa sveučilištima i odsjecima za prevoditeljstvo jer je suradnja između akademske zajednice i trgovačkih društava važan činitelj za napredak kako ove djelatnosti, tako i čitavoga gospodarstva. Vrhunac je te suradnje pripravnički program koji studentima omogućuje stjecanje praktičnog prevoditeljskog iskustva u Iolaru. Ohrabruje nas reakcija pripravnika koji misle da im praktično iskustvo pruža priliku da steknu jedinstven uvid u posao za koji se obrazuju. Još se jedan vid te suradnje očituje u tome da mnogi od tih pripravnika koji tijekom pripravničkog roka pokažu sposobnost i zanimanje za posao nakon diplome stupaju u dugotrajnu suradnju s Iolarom. Među svojim zaposlenicima imamo mnogo bivših studenata Odsjeka za prevoditeljstvo Filozofskoga fakulteta u Ljubljani.

Karierni dan_OP_Copyright-FF Karierni-dan-ff_2

BESPLATNA PONUDA