Учешће Иолара на стручним конференцијама у мају

Представници Иолара су претходних дана активно учествовали на догађајима посвећеним локализацији и дигиталном маркетингу а тако ће бити и наредних дана. Прошле недеље, генерални директор Борут Рисмал је учествовао на конференцији SlatorCon у Лондону, на којој су стручњаци из области превођења говорили о локализацији медија, глобалном маркетингу, неуронском машинском превођењу и локализацији игара. Било је речи и о спајању и припајању предузећа у области превођења и инвестицијама. Исте недеље је одржан други догађај, овог пута у Даблину – конференција Retro Live на којој је у центру пажње била глобализација и питање шта дигитални маркетинг, локализација и предузећа имају заједничко. Одговор је следећи – сви желимо да растемо како бисмо успели, тако да је у интересу свих да сарађују. Иоларов директор производње Ален Станич се потрудио да јасно прикаже циљеве нашег предузећа у тој области и сигурни смо да је с поносом представљао Иолар на завршном пријему чији смо били спонзор.

Наредних дана, један од наших најталентованијих вођа пројеката Андреј Хочевар Млинарич, спрема се на пут како би присуствовао конференцији Plunet Summit 2018 у Берлину. Конференција нам доноси нова сазнања о овом значајном систему управљања преводилачким пројектима али и подстиче на размишљање о систему који користимо. Док Иолар наставља раст, увек постоје могућности да се уведу промене на свим нивоима организације.

Иолар је поносни премијум члан LT-Innovate – струковне асоцијације за језичке технологије (Language Technology Industry Association) која има за циљ стварање будућности вишејезичке интелигенције. Конференција Language Technology Industry Summit се одржава у Бриселу 28–29 маја. Теме као што су језичка интелигенција и обрада природног језика су у центру пажње Иоларовог одељења за истраживање и развој већ неко време. Због тога се директор овог одељења Симон Братина спрема на пут у Белгију следеће недеље.

Пратите нас на Facebook и Twitter страници како бисте сазнали још вести о актуелним догађајима!

 

       

БЕСПЛАТНА ПОНУДА