Srečanje združenja Elia – ND Focus

Dogodki ND Focus prevajalskega združenja Elia so vedno posebno doživetje, še zlasti pa to velja za dneve druženja vodilnih v industriji – Networking days for executives. Letos je dogodek potekal od 3. do 4. maja in Iolarjev večinski lastnik in direktor Borut Rismal se je pridružil konferenci v prelepem sicilskem obmorskem mestu Catania. Vplivneži prevajalske industrije so imeli veliko priložnosti za pogovore o prihodnosti naše branže, kako naj se podjetje razvija, kakšen je najboljši način za rast podjetja – naj podjetje še naprej raste organsko ali je bolje poskusiti s prodajo podjetja ali nakupom drugega?

Poleg tega je bilo veliko govora o finančnem delu poslovanja. Ključno za vsako podjetje je, da ima izdelane finančne cilje, da planira realen poslovni načrt in natančno spremlja pretok denarja – dobičke in morebitne finančne izgube. Pri tem pa ne smemo pozabiti na vlaganje v sodelavce, tehnologijo in drugo infrastrukturo.

Pohvaliti moramo organizatorje za resnično prijazno vzdušje na konferenci, sproščene družabne dogodke in druženje s somišljeniki ter strokovne vpoglede v pomembna vprašanja. In če smo bili na Siciliji, ne moremo mimo italijanske kuhinje in odličnih paradižnikov, ki so pristali na krožnikih že v tem letnem času. Okusno! 🙂

 

   

 

BREZPLAČNA PONUDBA