Pilates – Zdravo radno okruženje

U Iolaru visoko cijenimo svoj najvrjedniji resurs, svoje djelatnike. Među ostalim mjerama namijenjenim njihovoj dobrobiti potičemo ih na aktivan i zdrav život. U tu svrhu organiziramo pilates svake srijede ujutro.

Pilates je sličan jogi, no usredotočuje se na središnje dijelove tijela—trbuh, kose trbušne mišiće, križa, unutarnju i vanjsku stranu bedara, stražnjicu itd. Discipline ističe ispravnost forme naspram vježbanju do izgaranja. (radije izgaramo za računalom). pokreti u pilatesu uključuju gotovo čitavo tijelo. Katkad možda želite ojačati jedan mišić, a istegnuti drugi. Pokreti zahtijevaju mnogo koncentracije; ne možete jednostavno ići od pokreta do pokreta kao na spravama u teretani. Za svaki potez koji mislite da ste svladali pilates (i naša trenerica Urška) ima drugu inačicu koja je malo drugačija i malo teža.

Pilates je nazvan po svom tvorcu Josephu Pilatesu, bivšem tesaru i gimnastičaru koji je vježbe osmislio za ozlijeđene plesače. Mnogi su pokreti nadahnuti jogom ili oblikovani prema pokretima životinja iz zoološkog vrta kao što su labudovi, tuljani i velike mačke.

Naši pokreti možda nisu savršeni kao kod pantere ili balerine, no sigurno nam pomažu u sprječavanju ozljeda uzrokovanih držanjem tijela u istom položaju tijekom radnog dana.

IMG_4093  IMG_4102 IMG_4105

BESPLATNA PONUDA