Opet u Berlinu na LocWorld: dojmovi i omiljene prezentacije

Ove sam godine opet imala priliku posjetiti Berlin, osjetiti njegovu nepresušnu energiju i diviti se njegovim stalnim promjenama.

LocWorld je događaj koji uvijek ispunjava najviša očekivanja.

Kao i uvijek susrela sam se s kolegama iz struke i imala sam priliku steći nova poznanstva.

Mnogo sam naučila od iskusnijih kolega, što je uvijek dobro za mlade stručnjake kao što sam ja.

Htjela bih spomenuti nekoliko prezentacija u kojima sam zaista uživala

Okrugli stol o prodaji i marketingu u lokalizaciji s Renatom Beninattom i Anne-Marie Colliander Lind.

Bilo je sjajno. Čuli smo prave stručnjake kako odgovaraju na sva naša pitanja. Program je prilagođen našim zahtjevima. Samo tako nastavite 🙂

Pregled u ciljnoj zemlji: osiguranje kvalitete u lokalnim tvrtkama s Gisbertom Meyerom (stariji specijalist za dokumentacijske usluge, Olympus Europa SE&Co. KG) i Christianom Weihom (direktor prodaje, Across Systems GmbH).

Bilo je zanimljivo čuti stajalište klijenata. Prezentacija nije bila o softveru nego o reorganizaciji procesa, što je veoma zahtjevna operacija. Vrlo korisno.

Uspostava pametnog postupka zahtjeva za ponude u prevođenju: kroćenje zvijeri s Marijom Kania-Tasak (voditeljica strateških stranaka, Sajan Inc.), Jessicom Rathke (direktorica, L10N Sales & Marketing), Martinom Schneeklothom (stariji voditelj projekata, Localization Emerson Network Power) i Bodom Vahldieckom (globalni voditelj kvalitete lokalizacije i terminologije, VMware)..

Zahtjevi za ponude noćna su mora za svakog djelatnika u prodaji, no ovdje su iznesena gledišta obiju strana, tj. osoba koje ih pripremaju i osoba koje na njih odgovaraju. Prezentacija je dala uvide u mehanizme iza zahtjeva za ponudu.

To vjerojatno uvelike ovisi o karakteru pojedinca, no za mene je ova razborita prezentacija vrijedno iskustvo – bez teorije, samo stvarna iskustva. Bravo, LocWorld, isplatilo se ponovno doći!

Sarah Pedol
Voditeljica prodaje, Iolar d.o.o

.IOLAR_LocWorld_Berlin_1 IOLAR_LocWorld_Berlin_2 IOLAR_LocWorld_Berlin_3

BESPLATNA PONUDA