Iolar na prevajalskih in marketinških dogodkih

Predstavniki Iolarja so te dni zelo angažirani na dogodkih v industrijah prevajanja in digitalnega marketinga. Prejšnji teden se je naš večinski lastnik in direktor Borut Rismal udeležil srečanja SlatorCon v Londonu, kjer se je družil s strokovnjaki iz naše branže in poglobljeno razmišljal o prevajanju medijev ter računalniških in video iger, globalnem marketingu in strojnem prevajanju na osnovi nevronskih mrež. Zanimiva tema so bile tudi novice o združitvah in prevzemih prevajalskih podjetij ter investicijah.

Skoraj istočasno je v Dublinu potekala konferenca Retro Live v organizaciji Iolarjevega prijateljskega podjetja Retro Digital, kjer so se udeleženci ukvarjali z globalizacijo in vprašanjem, kaj imajo skupnega digitalni marketing, prevajanje in podjetništvo. Ugotovili so, da bi vsi radi povečali poslovanje podjetja in bili uspešni, pri tem pa nam lahko zelo pomaga sodelovanje. Alen Stanič iz Iolarja je predstavil cilje našega podjetja na teh področjih in na večernem zaključnem druženju še bolj zavzeto predstavljal Iolar, ki je bil uradni sponzor večernega sprejema.

Naš projektni vodja Andrej Hočevar Mlinarič pa je odpotoval v Berlin na Plunet Summit 2018. Vse nas že zanimajo novosti in vpogled v prednosti njihovega orodja za projektno vodenje, saj v Iolarju vedno mislimo na prihodnost ter se pripravljamo na rast in spremembe, ki se redno dogajajo na vseh nivojih v podjetju.

Iolar je tudi član zveze LT-Innovate – Language Technology Industry Association, ki ima za cilj sooblikovati večjezično pametno prihodnost. Srečanje Language Technology Industry Summit je potekalo v Bruslju med 28. in 29. majem. Iolarjev oddelek za raziskave in razvoj se že dolgo ukvarja s temami, kot sta jezikovna inteligenca in procesiranje naravnega jezika, zato se je Simon Bratina, vodja projektov R&D, z zanimanjem udeležil predavanj in srečanj.

Spremljajte Iolarjev Facebook in Twitter, če želite več informacij o dogodkih, ki se jih redno udeležujemo.

 

       

 

BREZPLAČNA PONUDBA