Iolar na konferenciji „Zajedno” u organizaciji udruženja Elia

Od 11. – 12. veljače 2016., Elia (Europsko udruženje jezične industrije) je bila domaćinom konferencije pod nazivom Zajedno 2016.: razvijanje naših veza koja se održala u Barceloni.

Svrha konferencije bila je okupiti prevoditeljske tvrtke, pružatelje prevodilačkih alata i same prevoditelje. U ta dva dana imali smo priliku susresti se s više od 350 sudionika iz 39 zemalja od kojih su većinu činili prevoditelji.

Program konferencije bio je namijenjen i poduzećima i prevoditeljima. Ponuđenih 36 predavanja pružila su priliku za upoznavanje s velikim brojem korisnih informacija. Jedna od tematskih cjelina u okviru predavanja bila je usredotočena na odnos između prevoditelja i prevoditeljskih tvrtki, odnosno na to kako uspostaviti i zadržati održiv odnos temeljen na uzajamnom poštovanju, kako sročiti jasne, razumljive upute za prevoditelje i kako tražiti posao na tržištu rada. Drugi niz predavanja temeljio se više na tehnologiji i pruženim informacijama o učinkovitoj uporabi prevodilačkih alata. U prošlosti se smatralo da su ti alati prijetnja radu prevoditelja, no sada se pokazalo da su oni uglavnom neizmjerno korisni. Dobar alat prevoditelju osigurava usmjerenost na područje za koje je stručan, odnosno na samo prevođenje, dok je za sva ostala područja (terminologiju, usklađenost, upravljanje projektima, fakturiranje, administraciju itd.) zadužena odgovarajuća programska oprema.

Kao brončani pokrovitelj konferencije, Iolar je također bio vidno prisutan u području informacija i prikaza informacija. Cilj je bio povezati se s prevoditeljima, kako s onima s kojima već uspješno surađujemo tako i s novim prevoditeljima. Povezivanje se pokazalo izuzetno uspješnim jer smo uspjeli upoznati mnoge prevoditelje koji su se specijalizirali u raznim područjima stručnosti što će nam omogućiti da našim poslovnim partnerima pružimo još bolje lingvističke usluge.

Konferencija je poslužila i kao prilika za promicanje konferencije o TTT-u koja će se održati u Portorožu ove jeseni. U tu smo svrhu organizirali natjecanje i dodijelili nagradu, dva kupona za prisustvovanje na konferenciji.

Samo zajedno možemo biti jači!

IMG_2479 IMG_2469

BESPLATNA PONUDA