40 godina slovenskoga jezika na Sveučilištu u Nottinghamu

U srijedu 11. ožujka 2015. Odsjek za rusistiku i slavistiku na Sveučilištu u Nottinghamu obilježava 40. godišnjicu u suradnji s Centrom za slovenski kao drugi i strani jezik Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Ljubljani i Veleposlanstvom Republike Slovenije u Ujedinjenoj Kraljevini Velike Britanije i Sjeverne Irske.

Program počinje u 16:30 h pozdravnim govorima sveučilišnih profesora iz Nottinghama i Ljubljane kao i Njegove Ekscelencije Tadeja Rupela, veleposlanika Republike Slovenije. Gost skupa je i ministar za Slovence u inozemstvu Gorazd Žmavc.

Uslijedit će kratka izlaganja predavača iz Ljubljane i Nottinghama uključujući izlaganje dr. Davida Dentona sa Sveučilišta u Nottinghamu koji će govoriti o „Sreći, nesreći i borbi za opstanak u životu i djelu Cirila Kosmača“. Iolar se veoma ponosi time što je dr. David Denton za našu tvrtku radio kao prevoditelj suradnik i htjeli bi smo da bar netko od nas danas može biti tamo, pridružiti se skupu i slaviti s ostalima.

Žao nam je i što smo propustili prijam kod slovenskoga veleposlanika sa slovenskim vinom i poticom (orahnjačom) koji slijedi iza događaja, kao i koncert slovenskoga glazbenika Vlade Kreslina. Nastojat ćemo da sljedećom prilikom budemo tamo.

slovene language slovene language

BESPLATNA PONUDA